perjantai 22. huhtikuuta 2016

Suklaakinuskikakku

Mulle tuli yllättäen mieleen kakku jota tein muutaman kerran joskus 90-luvulla, kun tytöt olivat vielä pieniä ja meillä oli jatkuvasti synttäreitä sekä muita sukujuhlia.
Olikin aika urakka kaivella lukuisia vanhoja reseptikansioita ja etsiä ohjetta, mutta lopulta se löytyi kuin löytyikin. Ohje on jostain lehdestä leikattu, mutta muistelen että se olisi silloisen leivontaguruni Kaarina Roinisen käsialaa. Niihin aikoihin hän taisi esiintyä jossain kokkiohjelmassa ja mulla on muutama hänen leivontakirjansakin, joissa on runsaasti hyviä ideoita; ohjeita perusleivonnaisiin ja hauskoja koristeluja ja vinkkejä edistyneemmillekin leipureille.
Mieleen oli jäänyt että tykkäsin ainakin itse suklaakinuskin ja raikkaan omenatäytteen yhdistelmästä, enkä väärässä ollutkaan kun sain maistaa kakkua taas vuosien jälkeen.


Pohjaan tulee

3 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
2 dl ranskankermaa
1dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta 
1 tl soodaa



Munat ja fariinisokeri vatkataan vaahdoksi ja yhdistetään ranskankerman ja keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.
Taikina kaadetaan korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa 35-40 min. uunin alimmalla ritilätasolla.


Täytteeseen tulee

2 dl kuohukermaa
2-3 dl raastetta kirpeistä omenoista 
2 rkl sokeria 
2 tl vanilliinisokeria 
1-2 rkl sitruunamehua 


Kakku leikataan kahteen osaan ja väliin tulee täyte, pinta painellaan kädellä tasaiseksi.


Kuorrutuksen valmistus: 

2 dl kuohukermaa 
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
85 g taloussuklaata

Kermaa ja sokereita keitetään miedolla lämmöllä sekoittaen 10 minuuttia ja kattila otetaan pois liedeltä. Suklaa paloitellaan joukkoon ja sekoitellaan kunnes se on sulanut. Annetaan jäähtyä melkein kylmäksi.
Kuorrutus levitetään kakun pinnalle ja reunoille ja koristella voi oman makunsa mukaan, me laitettiin tällä kertaa ananaskirsikoita. Kakku on parhaimmillaan viileänä tarjoiltuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti