tiistai 9. helmikuuta 2016

Alkuvuoden kokkailua

Koko alkuvuosi on mennyt vaan flunssaisena ja sairastellessa, joten ruokahalukin on ollut vähän huono ja on ollut vaikea keksiä mitä laittaisi ja huvittaisi ylipäätään syödä.
Aika paljon keittoja ja salaatteja on tullut tehtyä, fetasalaattia useampaankin kertaan kun se on aina vaan yhtä hyvää.
Ja tässä reilun viikon oli mies reissussakin, niin ei yksin viitsinyt itselleen pelkästään mitään ihmeempää laitella.


Täytettyjä paprikoita kokeilin, olivat ihan hyviä ja tuli samalla vähän väriäkin lautaselle, teen kyllä niitä toistekin.


Porkkanainen bataattikeitto oli myös uusi kokeilu ja keitot on kyllä siitäkin helppoja että niitä voi lämmittää useampana päivänä.



Sulatettiin kovilla pakkasilla pakastin ( tai mies sen urakoi ) ja samalla tein mustikoista mustikkakukkoa, kun teki mieli jotain jälkiruokaa. En kyllä käyttänyt ruisjauhoa kun vaikuttivat vähän vanhentuneelta, mutta sopi siihen hyvin hiivaleipävehnäjauhokin, vaniljakastike kruunasi annoksen.


Pihviä tehtiin tammikuussa kerran ja kokeiltiin porsaan ulkofilettä pippurikastikkeen kanssa, sekin oli oikein maukasta, ei sen pihvin aina tarvitse nautaa olla. En muista koska oltaisi viimeksi syöty pakasteranskalaisia, mutta nyt tuli niitäkin paistettua.


Tässä tällainen sekalainen kokoelmalautanen siltä ajalta kun mies oli matkalla.


Juustoinen tomaattikeitto on tän hetken lemppariruoka, sitä teen melko useinkin.


Valion reseptisivuja käytän usein ja etsiskelen sieltä kiinnostavia ohjeita, joita talletan sinne omaan keittokirjaan. Tämä juustoinen arkisalaatti on sieltä kotoisin, lisäsin vaan pähkinöitä joukkoon ja tein myös ohjeeseen kuuluvan sinappikastikkeen turkkilaiseen jogurttiin. 


Pakkaspäivän tacokeitto on uusin ruokalaji, jostain blogista sen huomasin ja sitä tuli iso kattilallinen useammaksi päiväksi, pinnalle ripoteltiin höysteeksi juustoraastetta ja tacolastuja. Oliivit jätettiin pois kun ei niistä niin välitetä. Tätä kyllä pitää tehdä toistekin kun kaikki taco- ja tortillaruoat maistuvat meille:)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä annoksia :) Tacokeitto on minulle uusi tuttavuus, sitä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee kyllä jäämään meidänkin valikoimiin:) katoin et blogi josta löytyy sellainen kuin nakit ja mutsi...

      Poista