sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Herkullisia uuniperunoita

Uuniperunoita on kiva ja helppo tehdä viikonloppuruoaksi kun on vapaata, ainoa mikä siinä vie aikaa on perunoiden kypsyminen uunissa. Me ollaan varattu 1-2 isoa Rosamunda-perunaa per naama. Ne sitten pestään ja harjataan perusteellisesti, että kuorikin on syömäkelpoinen ja tällä kertaa öljysin pinnan valkosipulinmakuisella oliiviöljyllä, niin että kuoreen tulee ihanan rapea pinta. Tavallinenkin ruokaöljy käy kyllä.


Tein helpon kinkkutäytteen; kermaviilin sekaan pilkotaan kinkkua ja purjoa sekä maustetaan tilkalla sitruunamehua ja ripotellaan joukkoon suolaa ja mustapippuria.



Perunat saavat olla uunissa 225 asteessa tunnin verran ja sitten vaan herkuttelemaan täytteen ja ehkä pienen voisilmän kanssa ;).


2 kommenttia:

  1. Toi on herkku mitä tulee turhan harvoin tehtyä. Pitää pistää muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytteitäkin on kiva kokeilla erilaisia, joku savulohijuttu vois olla ihana...

      Poista