Yksi monien muidenkin suosikeista oli tonnikalapiirakka, jota mukaillen olen itse leiponut usein suolaista tarjottavaa.
Tässä tulee ohjetta:
Olen tehnyt ihan normaalin voitaikinapohjan, mutta mikä vaan terveellisempikin vaihtoehto käy.
150 g margariinia
3-4 dl vehnäjauhoa
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä
Ensin nypitään rasva ja jauhot sekä suola ja lisätään lopuksi vesi. Voi pitää jääkaapissa kylmenemässä jos ehtii ennen kun taputtelee taikinan piirakkavuokaan.
Täyte:
1 prk tonnikalaa
1 prk ananasmurskaa
1 prk ranskankermaa
pala purjon vaaleaa osaa ( n. 10 cm)
juustoraastetta
soijakastiketta
oreganoa
Säilykkeistä valutetaan liemet pois, lisätään niiden joukkoon ranskankerma ja silputtu purjo, juustoraastetta arviolta 2,5 dl. Mausteeksi lorautetaan soijakastiketta ja ripotellaan oreganoa tai pizzamaustetta. Kaikki aineet vaan yhdistetään ja sekoitettuna levitetään piirakkapohjan päälle.
Paistetaan 175 asteessa n. 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti