tiistai 6. elokuuta 2013

Tonnikalapiirakka

Välillä tulee haikeudella muisteltua nuoruusvuosia, jolloin olin pankissa töissä ja siihen aikaan vielä työntekijöitä pidettiin hyvänä... Joka päivä lounaan lisäksi käytiin myös aamupalalla ja tarjoilut olivat vaihtelevia ja monipuolisia. Tavallisen puuron ja voileivän sijasta tarjolla saattoi olla esim. juuri jotain piirakkaa.
Yksi monien muidenkin suosikeista oli tonnikalapiirakka, jota mukaillen olen itse leiponut usein suolaista tarjottavaa.


Tässä tulee ohjetta:

Olen tehnyt ihan normaalin voitaikinapohjan, mutta mikä vaan terveellisempikin vaihtoehto käy.

150 g margariinia
3-4 dl vehnäjauhoa
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä

Ensin nypitään rasva ja jauhot sekä suola ja lisätään lopuksi vesi. Voi pitää jääkaapissa kylmenemässä jos ehtii ennen kun taputtelee taikinan piirakkavuokaan.

Täyte:

1 prk tonnikalaa
1 prk ananasmurskaa
1 prk ranskankermaa
pala purjon vaaleaa osaa ( n. 10 cm)
juustoraastetta
soijakastiketta
oreganoa

Säilykkeistä valutetaan liemet pois, lisätään niiden joukkoon ranskankerma ja silputtu purjo, juustoraastetta arviolta 2,5 dl. Mausteeksi lorautetaan soijakastiketta ja ripotellaan oreganoa tai pizzamaustetta. Kaikki aineet vaan yhdistetään ja sekoitettuna levitetään piirakkapohjan päälle.
Paistetaan 175 asteessa n. 40 min.


Ei tämä mikään kovin kaunis ja näyttävä ole, mutta maistuu hyvältä ja tuo muistoja mieleen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti